Als je een auto uit Duitsland hebt geïmporteerd en deze auto op Nederlands kenteken wilt registreren ben je verplicht om de BPM te betalen voor jouw importauto uit Duitsland.

De BPM is een aanschafbelasting op voertuigen zit die in Nederland geregistreerd kunnen worden. De BPM zit dan al in de prijs verwerkt als je in Nederland een auto koopt en is afgedragen door de officiële importeur. Als jij zelf een auto in Duitsland koopt is dit anders,  je bent dan zelf de importeur, en je moet dus zelf BPM aangifte formulier doen bij de Belastingdienst/Douane.

De BPM Berekenen voor een importauto uit Duitsland

Je hebt de volgende papieren nodig om de BPM te berekenen voor een importauto uit Duitsland:

– Volledige optielijst

– Prijslijst auto

– Groene kenteken en voertuigpapieren

– Het CVO (übereinstimmungsbescheinigung)

Bepaal met bovenstaande papieren de volgende gegevens:

– De netto cataloguswaarde van het voertuig

– Een lijst van de aanwezige opties

– De gecombineerde CO2 uitstoot van de auto

Bepaal het BRUTO-BPM bedrag

Het bruto BPM bedrag is niks anders dan het volledige BPM bedrag wat je betaalt als de auto nieuw zou zijn. Onder een nieuwe auto verstaat de Belastingdienst/Douane alle auto’s die minder dan 3.000 kilometer op de teller hebben, of auto’s die jonger zijn dan 3 maanden. Dus je moet van tevoren goed uitzoeken of jouw auto hier onder valt. Anders betaal je misschien een “veel” hoger bedrag aan BPM, gebruik een BPM calculator om dit te voorkomen.